Upravni odbor Komercijalne banke usvojio ostavke Delpala i Tešića

Izvor: SrbijaDanas.com, 31.Avg.2018, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upravni odbor Komercijalne banke usvojio ostavke Delpala i Tešića

Na Sednica Upravnog odbora Komercijalne banke koja je održana juče usvojene su ostavke Dejana Tešića i Filipa Delpala.

Kao što smo već pisali, Filip Delpal član Upravnog odbora Komercijalne banke i predstavnik EBRD podneo je ostavku. Takođe, Dejan Tešić član Izvršnog odbora je zatražio sporazumni raskid ugovora.

Prema našim nezvaničnim saznanjima, Tešić je u obrazloženju sporazumnog raskida ugovora da je on obavljao i korporativnu i kontrolnu funkciju, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u vezi sa poslovima sprečavanja pranja novca (AML) u Komercijalnoj banci.

O njihovim ostavkama odlučivao je Upravni odbor Komercijalne banke koji je usvojio ostavke.

Podsetimo, u Komercijalnoj banci razotkrivene su brojne malverzacije u kojima su učestvovali pojedini rukovodioci.

Dejan Tešić kao rukovodioc Komercijalne banke za davanje kredita spominje se u pokušaju da se Frikomu odobri refinansiranje kredita i to u trenutku kada se ne zna sudbina Agrokora čiji je Frikom deo. Više o tome čitajte klikom OVDE!

Takođe, poznato je i to da su se zaposleni u Filijali Niš, nakon razotkrivanja malverzacija obratili su se pismom tadašnjem direktoru Izvršnog odbora Komercijalne banke Aleksandru Pikeru. U navedenom pismu, oni su se požalili na rad Dejana Tešića koji je bio zadužen da preduzme određene mere u toj Filijali zbog malverzacija. Radnici su se tom prilikom požalili Pikeru na to što ih je Tešić razmnestio po Filijalama udaljenim od Niša po 60-70 kilometara, a takođe i da je problem u tome što su najstručniji i najkvalitetniji kadrovi prebačeni na najniže radne pozicije. Više o tome čitajte OVDE!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.