Uprava za trezor: Nema zabrane ulaska dece, pogrešno protumačeno

Izvor: B92, 30.Jul.2021, 19:02

Uprava za trezor: "Nema zabrane ulaska dece, pogrešno protumačeno"

Beograd -- Ne postoji zabrana ulaska za decu u centrali Uprave za trezor, kao i u bilo kojoj njenoj ekspozituri i filijali, saopštila je danas Uprava za trezor.

Uprava je tako odgovorila povodom slučaja koji se dogodio u četvrtak u centrali Uprave za trezor u Pop Lukinoj ulici u Beogradu, nakon čega je jedna žena izrazila nezadovoljstvo na društvenim mrežama, gde je tvrdila da joj ulaz nije bio dozvoljen jer je došla sa bebom.

"Napominjemo da je pomenuta stranka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspešno podnela zahtev zbog kojeg je i posetila zgradu Uprave za trezor, a da je njen revolt izazvan pogrešnim tumačenjem prakse koju, u najboljoj nameri, primenjuju naši zaposleni", navodi se u saopštenju koje je dostavljeno Tanjugu.

Dodatnom proverom je utvrđeno, kako je navedeno, da su radnici Uprave za trezor, kao i uvek, postupali upravo u skladu sa ustaljenom praksom, koja podrazumeva da se strankama sa malom decom i osobama sa invaliditetom posvećuje dodatna pažnja, olakšava im se i ubrzava procedura predaje zahteva.

To podrazumeva i da zaposleni iz pisarnice izlaze do prijavnice gde prihvataju zahteve stranaka, što je i ovoga puta učinjeno, upravo kako bi strankama procedura bila olakšana i komfornija, a što potvrđuju i snimci sa nadzornih kamera, kažu u Upravi za trezor.

"Dakle, s obzirom na to da je stranka došla sa bebom i sa kolicima, u pratnji još jedne osobe, zaposleni iz uprave su joj dodatno izašli u susret kako ne bi morala sa kolicima da prelazi stepenice do pisarnice, gde se podnose zahtevi. Dodatno, zaposlena iz pisarnice je stranci izašla u susret i dala joj broj telefona, kako ubuduće ne bi morala sa detetom da dolazi u centralu Uprave za trezor, već kako bi mogla telefonskim putem da prati tok predmeta".

Inače, podnošenje podnesaka u centrali uprave omogućeno je svim stranakama u pisarnici svakim radnim danom od 07:30 do 15:30 časova.

"Izražavamo žaljenje zbog nesporazuma, kao i nezadovoljstva nastalog usled pogrešnog tumačenja načina rada naših zaposlenih i naglašavamo da Uprava za trezor ostaje posvećena profesionalnom pristupu u radu sa strankama, te da u našim prostorijama ne postoji diskriminacija bilo koje vrste, posebno ne prema osobama u pratnji dece", navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.