Uprava i sindikat ERS-a u ponedjeljak o novom kolektivnom ugovoru

Izvor: Capital.ba, 02.Okt.2020, 15:16

Uprava i sindikat ERS-a u ponedjeljak o novom kolektivnom ugovoru

TREBINJE – Uprava i Odbor Sindikata radnika “Elektroprivrede Republike Srpske” nastaviće u ponedjeljak, 5. oktobra, u Trebinju razgovore o donošenju novog kolektivnog ugovora, izjavio je danas predsjednik Sindikata ovog preduzeća Zoran Mićanović. izvor: Agencije On je na konferenciji za novinare u matičnom preduzeću u Trebinju rekao da su pregovori sa Upravom “Elektroprivrede” krenuli u pozitivnom smjeru i da se u narednih mjesec i po očekuje usaglašavanje stavova po svim pitanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i donošenje novog kolektivnog ugovora. Mićanović je naveo da su ovi razgovori počeli u julu, ali da je pandemija virusa korona sve poremetila, uticala na poslovanje ovog mješovitog holdinga i usporila sve radne aktivnosti. “Ipak, Uprava je pokazala volju i spremnost da se vratimo za pregovarački sto i očekujemo da naši pregovori daju rezultat i da dođemo do novog dokumenta, za nijansu boljeg od prethodnog”, rekao je Mićanović. On je dodao da je prethodni kolektivni ugovor istekao 1. oktobra i da je od tada na snazi Pravilnik o radu. “Sa otpočinjanjem našeg zajedničkog sastanka, kome će prisustvovati svi direktori zavisnih preduzeća i Odbor Sindikata, Pravilnik o radu se stavlja van snage i mislim da o njemu nećemo više razgovarati, što je veliki pomak za radnike `Elektroprivrede`”, istakao je Mićanović. Mićanović je dodao da očekuje da Uprava preduzeća “Elektroprivrede Republike Srpske” i Sindikat kreiraju budućnost ovog mješovitog holdinga kroz donošenje novog kolektivnog ugovora. Konferenciji za novinare prisustvovali su predsjednici sindikalnih organizacija svih zavisnih preduzeća, kao i predsjednik Konfederacije sindikata radnika Republike Srpske Željko Tepavčević. Tepavčević je poručio da radnici “Elektroprivrede” i njihovi sindikalni predstavnici imaju punu podršku Konfederacije sindikata Srpske u borbi za očuvanje stečenih prava. Srna Чланак Uprava i sindikat ERS-a u ponedjeljak o novom kolektivnom ugovoru се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Sindikat EP RS: Istekao kolektivni ugovor, počinju pregovori sa Upravom

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Okt.2020

TREBINJE - Sindikalni aktivisti svih zavisnih preduzeća koja djeluju u okviru Sindikata "Elektroprivrede RS" upozorili su u petak da je 1. oktobra istekao kolektivni ugovor EP RS, a da nije donesen novi, iako su i prije isteka roka tražili sastanak sa rukovodstvom kompanije.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.