Uprava: Nije tražena provera kupaca

Izvor: B92, Beta, 05.Mar.2010, 20:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uprava: Nije tražena provera kupaca

Beograd -- Uprava za sprečavanje pranja novca saopšava da nije dobila nijedan zahtev da pre privatizacije preispita okolnosti koje bi sprečile prodaje državnih preduzeća.

Ta Uprava navodi da od Agencije za privatizaciju od jula 2008. godine nije dobila nijedan zahtev kao i da Agencija ni na bilo koji dugi način nije izrazila sumnju u poreklo novca i kredibilitet kupca.

Kako se navodi, od aprila 2002. godine Agencija je takve zahteve uputila samo dva slučaja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << - reč je o četiri fizička lica od kojih su protiv tri u Upravi, još ranije, bili otvoreni sumnjivi predmeti.

Podsetimo, direktor Agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković izjavio je da je Agencija uputila 1.769 dopisa Upravi za sprečavanje pranja novca, a da je samo u jednom slučaju Uprava obavestila Agenciju da se radi o sumnjivoj transkaciji.

U tom periodu, Agencija je Upravi dostavila tri tabele i podatke o privatizaciji 399 privrednih subjekata i to posle potpisivanja ugovora sa kupcima. Reč je o tabelama i podacima koji su javni i koji se nalaze i na sajtu Agencije za privatizaciju, dodaje se u saopštenju.

Kako se navodi, kada je reč o tenderskoj privatizaciji preduzeća, Agencija za privatizaciju nije dostavila Upravi za sprečavanje pranja novca nijedno obaveštenje.

U saopštenju se navodi da ako Uprava proceni da u vezi sa određenim transakcijama ili odredjenim licem postoji sumnja da se radi o pranju novca, podatke o tome prosledjuje nadležnim organima, pre svega tužilaštvu i MUP-u, sa kojima ima odličnu saradnju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pranje para

Izvor: Blic, 05.Mar.2010

Agencija za privatizaciju saopštila je da je Upravi za sprečavanje pranja novca poslala 1.769 zahteva za proveru prilikom privatizacije društvenih firmi. Dobili su samo jedan odgovor – za potencijalnog kupca „Eko produkta“, Sretena Jocića poznatijeg kao Joca Amsterdam. ..Prema nekim procenama,...

Nastavak na Blic...

Bez zahteva Upravi za sprečavanje pranja novca

Izvor: Beta, 05.Mar.2010

BEOGRAD, 5. marta 2010. (Beta) - Uprava za sprečavanje pranja novca saopštila je u petak da od Agencije za privatizaciju od jula 2008. godine nije dobila nijedan zahtev da pre privatizacije preispita okolnosti koje bi sprečile potpisivanje ugovora o prodaji državnih preduzeća na aukciji...Kako...

Nastavak na Beta...

Uprava za sprečavanje pranja novca nije dobila zahteve

Izvor: Blic, 06.Mar.2010, 01:05

Uprava za sprečavanje pranja novca saopštila je danas da od Agencije za privatizaciju od jula 2008. godine nije dobila nijedan zahtev da pre privatizacije preispita okolnosti koje bi sprečile potpisivanje ugovora o prodaji državnih preduzeća na aukciji...Kako se navodi, Agencija ni na bilo koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.