Izvor: Beta, 17.Jul.2014, 11:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje poreskim obveznicima na fiskalnu disciplinu

BEOGRAD, 17. jula 2014. (Beta) - Ministarstvo finansija Srbije pozvalo je u četvrtak poreske obveznike na zajedničku borbu protiv sive ekonomije i, uz ukazivanje na kazne, zatražilo uvodjenju fiskalne discipline, od čega će, kako navode, koristi imati celo društvo.

Kako se navodi u saopštenju, za one koji još kriju svoje poslovanje ovo je prilika da ga legalizuju, jer su kazne za neizdavanje fiskalnih računa i za neprijavljivanje radnika oštre, a uključuju i meru zabrane obavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << delatnosti.

Nedavno su uvedene poreske olakšice na poreze i doprinose za novozaposlene radnike, što je, kako se navodi, prilika da poslodavci "onima koji vredno rade" omoguće da ostvaruju svoja prava po osnovu rada - zdravstveno, penzijsko i socijalno osiguranje.

Ministarstvo finansija navodi da će savesnim i odgovornim poreskim obveznicima koji redovno izmiruju obaveze, pomoći kroz bolju informisanost i uvodjenje jednostavnijih i ujednačenijih procedura plaćanja poreza.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Poreska upozorava i preti kaznama

Izvor: B92, 17.Jul.2014

Beograd -- Ministarstvo finansija pozvalo je poreske obveznike na zajedničku borbu protiv sive ekonomije i, uz ukazivanje na kazne, zatražilo uvođenju fiskalne discipline...Od toga će, kako navode, koristi imati celo društvo...Kako se navodi u saopštenju, za one koji još kriju svoje poslovanje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.