Upola manje stranih investicija nego lane

Izvor: Politika, 06.Nov.2012, 12:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upola manje stranih investicija nego lane

BEOGRAD – Predstavnik Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Aleksandar Miloradović izjavio da je došlo do uzlaznog trenda u privlačenju stranih investicija i da ove godine, zaključno sa avgustom, ima 600 miliona evra privučenih stranih investicija u Srbiju.

„U ovom trenutku, što se samih stranih ulaganja tiče, imamo oko 65 investicionih projekata, neki u početnoj fazi interesovanja ali i nekih u poodmakloj fazi”, rekao je Milovanović za RTS.

„Sve vreme >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << smo radili i bili prisutni na terenu i zaključno sa avgustom imamo oko 600 miliona evra investicija privučenih u Srbiju, što je za 50 odsto manje nego prošle godine” rekao je on ali i dodao da je posle početka rada vlade, došlo je do ubrzanja, da se beleži svakodnevno već broj upita i da se vidi da je došlo do uzlaznog trenda.

Govoreći o zamerkama Miloradović je naveo da se investitori najviše žale na dužinu dobijanja određenih dozvola, nedostatak određene infrastrukture...

On se složio sa rečima ministra finansija Mlađana Dinkića da bi bilo poželjno da dogodine bude dve milijarde stranih investicija u Srbiji i podvukao da je ta projekcija i napravljena u skladu sa interesovanjem.

„Imali smo taj rezultat i prošle godine i bio je daleko bolji nego što su imale zemlje u okruženju uključujući i one koje su sada u EU. Prosto to je realno jer ove godine, koja je imalo izrazito krizni i izrazito izborni karakter, mi očekujemo polovinu tog iznosa, a imamo i ubrzanje, tako da se nadamo da ćemo možda čak i prebaciti tu cifru sledeće godine”, rekao je Miloradović.

Tanjug

objavljeno: 06.11.2012.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

UZLAZNI TREND: U Srbiju stiglo 600 miliona evra stranih investicija

Izvor: Telegraf.rs, 06.Nov.2012

Aleksandar Miloradović, predstavnik Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza, istakao je da se u toku sledeće godine očekuje da će ulaganja premašiti cifru od dve milijarde evra

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.