Uplaćen novac za RK Beograd

Izvor: B92, 28.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uplaćen novac za RK "Beograd"

Mlađan Dinkić (FoNet, arhiva)

Beograd -- Kompanija "Verano motors" uplatila je 360 miliona evra za kupovinu kompanije Robne kuće "Beograd".

"Novac je legao na račune i to znači da je Verano motors i suštinski postao vlasnik Robnih kuća 'Beograd'", potvrdio je ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić. Ministar je podsetio da je prodaja Robnih kuća ujedno i najveći prihod od privatizacije u 2007. godini i ubedljivo najveći prihod od prodaje imovine >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u stečaju, s obzirom da RK "Beograd" već 10 godina ne rade.

Dinkić je kazao da to znači i da će više od 11 hiljada bivših i sadašnjih zaposlenih u tom preduzeću u narednih mesec dana dobiti novac koji im je Vlada obećala.

Svako ko je, od 1966. godine do sada, radio u Robnim kućama "Beograd", a uvršten je u evidenciju, može da računa na 135 evra naknade po godini radnog staža, naveo je ministar Dinkić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.