Univerzal koristi Alibabinu tehnologiju da bi pobedio Dizni u Kini

Izvor: B92, 17.Okt.2019, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Univerzal koristi Alibabinu tehnologiju da bi pobedio Dizni u Kini

Peking -- Studio Univerzal se udružio s Alibabom, što bi mogao biti veliki podsticaj naporima kompanije za zabavu da namami kineske kupce u svoj tematski park u Pekingu.

Kompanije su najavile da će Univerzal Peking biti uključen u Alibabin (BABA) širok paket digitalnih aplikacija i usluga.

Posetioci tematskog parka u Pekingu, koji će biti otvoren 2021. godine, moći će da koriste Alipay-evu tehnologiju prepoznavanja lica za ulazak, plaćanje obroka i robe i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznajmljivanje ormarića u parku.

Alibaba je povezao aplikacije Alipay i WeChat Pay, koje su najpopularnije kineske aplikacije za mobilno plaćanje.

Posetioci parka će moći i da koriste Alibabinu platformu za isporuku hrane Koubei, da bi dobili preporuke za hranu i piće, naručili obrok u parku i time izbegli čekanje u redu.

"Povezanost sa Alibabom učiniće da kupci uživaju u Universal Pekingu "zabavno i lako", čime će tematski park doživeti novi nivo", kazao je Brajan Roberts, predsednik i izvršni direktor Universal-ove matične kompanije Comcast (CCZ), prenosi CNN.

On omogućava i jednostavan pristup više od 600 miliona aktivnih korisnika mesečno na različitim aplikacijama i mrežnim platformama Alibabe.

Dizni je 2016. godine otvorio svoje letovalište u Šangaju, vredno 5,5 milijardi američkih dolara, uz mnogo fanfara, uključujući govore najviših kineskih zvaničnika.

Ali, mega-tematski park borio se sa kineskim potrošačima kojima su ti troškovi previsoki pa je, kako se izveštava, bilo nekoliko pritužbi na politiku cene karata i hrane i pića.

U izveštaju o zaradi u drugom tromesečju, Dizni je rekao da je odmaralište u Šangaju manje posećeno u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Kineski milijarder Vang Jianlin želeo je da bude bolji od Diznija u Kini paveći svoje tematske parkove. Ali Vang-ova firma Vanda odustala je od svog kontrolnog udela u parkovima nakon što je kompanija bila pod pritiskom da obuzda investicije i odliv kapitala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.