Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Avg.2019, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Unija poslodavaca: Povećanje minimalca i za šest odsto je iznad realnih mogućnosti

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić rekao je da su poslodavci napravili "korak napred" i predložili povećanje minimalne zarade za šest odsto za narednu godinu i da je i to suviše jer ne postoje realne mogućnosti.

On je pred današnji nastavak razgovora o povećanju minimalca rekao da za značajnije uvećanje nema mogućnosti pošto se uslovi poslovanja ne popravljaju, pa tako ne rastu ni profiti preduzeća.

Sindikati traže da se minimalna mesečna >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << zarada poveća sa oko sadašnjih 27.800 dinara na oko 34.000 dinara, a država i poslodavci predlažu povećanje u skladu sa očekivanim realnim rastom bruto domaćeg proizvoda (BDP) i rastom cena, ukupno za oko šest odsto, na nešto manje od 30.000 dinara.

"Nema realnog poboljšanja poslovnog ambijenta, pre svega zato što se ne sprovode preporuke Socijalno-ekonomskog saveta, iako se donose konsenzusom predstavnika poslodavaca, sindikata i nadležnih ministarstava", rekao je Nenezić, koji je i generalni direktor Trajal korporacije iz Kruševca koja zapošljava skoro 1.200 radnika.

Dodao je da su među najvažnijim zahtevima privrednika, koji se ne odnose na novčana davanja, pojednostavljivanje birokratskih procedura, nepotrebnog čekanja na granici i raznih pregleda.

"Samovolja pojedinih državnih službenika, a među kojima su i oni na šalterima, je na ivici katastrofe", rekao je Nenezić.

Istakao je da "svaki dobar poslodavac želi da poveća plate radnicima jer su tada zadovoljniji i bolje će raditi".

Nenezić je kazao da zna da sada "kada se stabilizovao budžet nije lako smanjiti poreze i doprinose, ali da su poslodavci spremni da ako se to desi taj iznos prebace za povećanje plata ili ako to nije moguće da im se poprave bar uslovi poslovanja".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslodavci predložili povećanje minimalca za šest odsto: Kažu da više od toga nije realno

Izvor: B92, 30.Avg.2019

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić rekao je da su poslodavci napravili "korak napred" i predložili povećanje minimalca za šest odsto za 2020...Dodao je da je i to suviše jer ne postoje realne mogućnosti za više...On je pred današnji nastavak razgovora o povećanju "minimalca"...

Nastavak na B92...

Predsednik Unije poslodavaca: Povećanje minimalca i za šest odsto je iznad realnih mogućnosti

Izvor: Beta, 30.Avg.2019

Predsednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić rekao je da su poslodavci napravili "korak napred" i predložili povećanje minimalne zarade za šest odsto za narednu godinu i da je i to suviše jer ne postoje realne mogućnosti.On je pred današnji nastavak razgovora o povećanju "minimalca" rekao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.