Umjesto planiranih 20 miliona, Srpska se zadužila skoro 40 miliona KM

Izvor: Capital.ba, 17.Avg.2020, 14:58

Umjesto planiranih 20 miliona, Srpska se zadužila skoro 40 miliona KM

BANJALUKA – Republika Srpska danas se zadužila 38,9 miliona KM prodajom trezorskih zapisa, što je skoro duplo više nego što je planirala.  Na Banjalučkoj berzi je objavljen i poziv na aukciju trezorskih zapisa Republike Srpske, koja je bila zakazana za danas. Na ovaj način planirano je da se prikupi 20 miliona maraka po kamatnoj stopi EURIBOR +1,75, sa rokom dospijeća od godinu dana. Međutim, prema izvještaju sa Banjalučke berze, ta cifra je značajno veća, te je aukcijom trezorskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << zapisa Srpske ostvaren promet u vrijednosti od 38,91 milion KM. Ukupno trgovanje na berzi danas iznosi 38, 96 miliona KM, kroz 31 transakcija. Vrijednost BIRS indeksa se nije promjenila i iznosi 607,86 poena. Od akcija na standardnom berzanskom tržištu najveći promet je ostvaren sa akcijama Telekom Srpske Banja Luka, trgovalo se u iznosu od 15.724 KM, po prosječnoj cijeni od 0,95 KM po akciji. Najveći promet na tržištu fondova ostvaren je sa DUIF Euroinvestment – OAIF Euroinvestment fond, trgovalo se u iznosu od 16.125 KM, po prosječnoj cijeni od 10,75 KM po akciji. Udjeli/akcije jednog fonda su ostvarile pad prosječne cijene, a gubitnik dana među fondovima je DUIF Kristal Invest a.d. – ONIF Kristal Cash Plus Fund(-0,52%), i danas se ovim fondom trgovalo po prosječnoj cijeni od 0,761 KM. Od hartija od vrijednosti na slobodnom tržištu najveći promet je ostvaren sa akcijama Zvornikputeva, u iznosu od samo 321 KM, po prosječnoj cijeni od 1,20 KM, čime je ostvaren rast u odnosu na prošlo trgovanje za 20 odsto. CAPITAL: D. Eremija Чланак Umjesto planiranih 20 miliona, Srpska se zadužila skoro 40 miliona KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Aukcijom trezorskih zapisa RS obezbijeđeno skoro 39 miliona KM

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Avg.2020

BANJALUKA - Ministarstvo finansija Repbulike Srpske danas je na aukciji posredstvom Banjalučke berze prodalo jednogodišnje trezorske zapise u vrijednosti od 38,9 miliona KM.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.