Umesto protesta, CarGo predao zahtev za 1200 taksi dozvola

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Feb.2022, 11:00

Umesto protesta, CarGo predao zahtev za 1200 taksi dozvola

CarGo je kupio taksi privredno društvo, koje posluje na tržištu još od 1994. godine. 

Umesto najavljenih kontra protesta, CarGo je danas predao zahtev za izdavanje 1200 taksi dozvola u Sekretarijatu za saobraćaj – Sektoru za auto taksi prevoz.

Iz CarGo su rekli da je kupovina taksi privrednog društva, kao i predaja zahteva za taksi dozvole, jedan od najboljih načina da se celokupna situacija reši na miran način.

- Taksisti, njihove javne i tajne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vođe, zahtevaju da se registrujemo, međutim dozvole ne daju. Kažu registrujte se, a nijednoj kompaniji ne daju taksi dozvole. Po najnovijoj, zvaničnoj, studiji Beogradu nedostaje 1700 taksi vozila. CarGo je danas iskazao spremnost da se registruje i reši ovaj problem. Ovo je potpuno ispravan i legitiman zahtev i nadamo se da će odgovor nadležnih biti legalan i u skladu sa onim što poručuju - navodi se u saopštenju.

U saopštenju su se zahvalili manastiru Hilandar i rekli da je to jedan od razloga za odabir drugačijeg pristupa.

- Hrišćanski je „ako te ko udari po desnom obrazu, okreni mu i drugi“.  Zato se nadamo da će razum preovladati i da ćemo dobiti rešenje u interesu svih građana Beograda. Upravo iz tog razloga nismo izažli na ulice. Kupovinom taksi privrednog društva i predajom taksi dozvola, jednom za svagda želimo da stanemo na put kartelima i otvorimo put za normalan život u Beogradu - zaključili su u saopštenju.

Taksi udruženja su proteklih dana izneli zahteve za poskupljenjem usluge i gašenje CarGo platforme, te zapretili zatvaranje ulica, ukoliko im se ne ostvare zahtevi. CarGo je inicirao organizovanje kontra protesta i u međuvremenu preinačio zahteve.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.