Umesto Rusa, sir će jesti siromasi

Izvor: B92, 06.Nov.2014, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umesto Rusa, sir će jesti siromasi

Danska mlekarska firma Arla će siromasima podeliti 15 tona sira koji ne može da izveze u Rusiju zbog njenog embarga na evropske prehrambrene proizvode.

Foto: Andrea Goh/Flickr

"Arla je uspela da proizvode namenjen Rusiji proda nekom drugom tržištu ali je ostalo 15 tona sira koje niko ne želi da prepakuje i kupi", navodi se u saopštenju preduzeća.

Taj sir biće poklonjen danskoj Banci hrane, koja distribuira hranu ugroženom stanovništvu. Arla, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poljoprivredna zadruga sedam evropskih zemalja, navodi da u nekim sirevima ima začina i specifičnih aroma specijalno za ruske potrošače.

"Za nas je to dragocen poklon, jer će hiljade siromašnih moći da ga konzumira", rekla je Karen-inger Torsen, predstavnica Banke hrane.

U znak odmazde na sankcije Rusiji zbog ukrajinske krize, Rusija je u avgustu zabranila uvoz mesa, voća, povrća, morskih plodova i mlečnih proizvoda iz Australija, Kanade, SAD, Norveške i Evropske unije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Danska firma poklanja 15 tona sira siromašnima

Izvor: 24sata, 06.Nov.2014

Danska mlekarska firma Arla saopštila je danas da će siromasima podeliti 15 tona sira koji ne može da izveze u Rusiju zbog njenog embarga na evropske prehrambrene proizvode..."Arla je uspela da proizvode namenjen Rusiji proda nekom drugom tržištu ali je ostalo 15 tona sira koje niko ne želi da...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.