Umereni rast cene nafte

Izvor: GdeInvestirati.com, 20.Feb.2015, 12:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Umereni rast cene nafte

Tokom azijskog trgovanja cena sirove nafte je umereno porasla čime je prekinut prethodni dvodnevni pad.

Do rasta cene došlo je usled očekivanja da će današnji izveštaj Baker Hughes-a ( jedne od najvećih svetskih kompanija koje se bave servisiranjem kompanija koje se bave eksploatacijom nafte) pokazati da se broj naručene opreme za eksploataciju nafte u SAD-u i dalje smanjuje. Prekomerno niska cena i dalje utiče na smanjenje proizvodnje iz uljanih škriljaca koja >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << je na ovim nivoima cene nerentabilna. Jučerašnji vladin izveštaj pokazao je dalji rast zaliha nafte u SAD-u. Tokom azijskog trgovanja cena sirove nafte porasla je 0.43%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je ušao u zonu prekomerne kupovine sok RSI prelazi u silazni trend. Nakon proboja gornje Bolindžer trake cena je počala da osciluje tako da je moguć nastavak sličnog kretanja. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarni otpor : 55.50

Primarna podrška : 47.50

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 52.00 sa prvom metom na 51.80 i drugom na 51.60.

Alternativni scenario: Ukoliko se cena popne iznad 52.10 onda je moguć rast na 52.50

Komentar: MACD je ušao u zonu prekomerne kupovine sok RSI prelazi u silazni trend. Nakon proboja gornje Bolindžer trake cena je počala da osciluje tako da je moguć nastavak sličnog kretanja.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.