Ulje doguralo do 169 dinara

Izvor: Blic, 31.Avg.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulje doguralo do 169 dinara

Litar ulja ,,Sunce" u mnogim prodavnicama u Srbiji prodaje se po ceni od 169 dinara, iako je posle poslednjeg poskupljenja, ustanovljena njegova cena 145 dinara.

U većini prodavnica ,,Delta Maksi", ,,IDEA" i ,,Vero" u Beogradu, cene ulja su različite, pa osim najskupljeg od 169 dinara, moguće je kupiti i ono od 125 ili 145 dinara. I to sve od istog proizvođača, ,,Vitala" i ,,Sunca".

Osim ovih proizvođača, na rafovima je i ulje ,,Dijamant" za 125 dinara i ,,Banatovo" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koje je i najjeftinije i košta 122 dinara.

- Ne znam koja je razlika između ovog od 169 i ovog od 145 dinara, ulje je i inače preskupo. Moraću da se odreknem mnogo toga - kaže Milovan Joksimović, penzioner iz Beograda.

U uljari ,,Sunce" kažu da njihov proizvod od 169 dinara ima veću cenu jer je tehnologija proizvodnje drugačija i isključuje upotrebu rastvarača (heksana).

- Ovo ulje je dobijeno rafinisanjem 100 odsto presovanog ulja i visoko je kvalitetan proizvod sa posebnim karakteristikama. Ko ne želi da izdvoji ovoliki novac, ima ostale naše proizvode jednako dobrog kvaliteta - kažu u ,,Suncu" i dodaju da je ova cena ,,stara" već dva meseca i da novog poskupljenja ne bi trebalo da bude do kraja godine.

Ulje se po višim cenama prodaje i u Nišu, Čačku, Užicu.. dok se najjeftinije ulje u ovom trenutku može pronaći u Novom Pazaru. Cena litra je 120 dinara.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.