Ulaganja dala rezultate: Četiri od pet domaćinstava ima brz internet

Izvor: B92, 06.Okt.2019, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulaganja dala rezultate: Četiri od pet domaćinstava ima brz internet

Podgorica -- Širokopojasni priključak na internet trenutno ima 80 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, pokazuju podaci crnogorskog Ministarstva ekonomije.

Iz tog resora su rekli Pobjedi da je u zadnje tri godine, od kada je započeta realizacija nacionalne Strategije razvoja informacionog društva, ostvaren izuzetan napredak u razvoju infrastrukture i mreža za brzi pristup internetu.

Taj vladin resor će, kako je najavljeno, do kraja godine dostaviti vladi na usvajanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Predlog zakona o korišćenju fizičke infrastrukture za postavljanje elektronskih komunikacionih mreža velikih brzina, prenela je agencija Mina.

"Ulaganja na tržištu elektronskih komunikacija u prethodne tri godine rezultirala su konkretnim i značajnim poboljšanjem vrednosti svih indikatora za praćenje kvaliteta i dostupnosti širokopojasnog pristupa internetu u Crnoj Gori. Penetracija širokopojasnih priključaka za domaćinstva iznosi 80 odsto, što praktično znači da četiri od pet domaćinstava u Crnoj Gori ima aktivan broadband priključak", kazali su predstavnici Ministarstva ekonomije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.