Ulaganja Soja proteina 37,7 mil. €

Izvor: B92, 08.Mar.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ulaganja Soja proteina 37,7 mil. €

Beograd -- Bečejski Soja protein do kraja sledeće godine planira investicije od 37,7 miliona evra, objavila je ta kompanija.

Soja protein je u prošloj godini ostvario dobit od 1,25 miliona evra

Kompanija Soja protein objavila je da će do kraja 2009. godine uložiti 37,7 miliona evra u nove tehnologije, povećanje kapaciteta, kvaliteta i asortimana proizvoda, navodi se u saopštenju bečejskog preduzeća objavljenom na sajtu Beogradske berze.

Najveća >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << investicija od 30 miliona evra biće izgradnja nove fabrike za proizvodnju finalnih proizvoda od soje - izolata, koja će biti finansirana iz najavljene dokapitalizacije.

Fabrika bi trebalo da počne proizvodnju sredinom sledeće godine, a njen godišnji kapacitet će biti 15 hiljada tona izolata, koji se koriste za prehrambenu i konditorsku industriju.

Iz Soja proteina je ranije najavljeno da će takva vrsta proizvodnje visokokvalitetnih sirovina od soje omogućiti povećanje prihoda kompaniji za 50 miliona evra godišnje, jer će više od 90 odsto proizvodnje biti izvožene.

Planom investicija predviđeno je da ostalih 7,7 miliona evra bude uloženo u prilagođavanje postojeće opreme proizvodnji sojinih proteinskih izolata i koncentrata.

Soja protein je u prošloj godini ostvario dobit od 1,25 miliona dinara, što je 90 odsto više nego u 2006. godini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.