Uklanjaju proizvode svetskih kompanija koje rade u Rusiji

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 09:26

Uklanjaju proizvode svetskih kompanija koje rade u Rusiji

Ministarstvo odbrane Estonije izdalo je danas naredbu o uklanjanju robe svetskih kompanija, koje i dalje rade u Rusiji,

Roba se uklanja sa prodajnih mesta pod kontrolom odbrambenih snaga te pribaltičke zemlje, objavio je danas portal ERR.

Odluka se odnosi na proizvođače, koje je ukrajinska nacionalna agencija za prevenciju korupcije uvrstila na listu međunarodnih ratnih sponzora, prenosi Ukrinform.

Medij navodi da automati, kafići i druga prodajna mesta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pod kontrolom Ministarstva odbrane Estonije više neće prodavati proizvode kompanija kao što su Pepsi, Mars, Nestle, Unilever i Mondelez.

Duvanski proizvodi kompanija Filip Moris i Japan tobako takođe obuhvata ova naredba, a svi na koje ona odnosi imaju rok od 60 dana da povuku proizvode zabranjenih kompanija.

Ministar odbrane Hano Pevkur naveo je razume kako ta naredba može izazvati izvesnu nelagodnost, ali dodaje da se za mnoge proizvode može pronaći alternativa od estonskih proizvođača.

"Očekujem razumevanje, kako bismo pomogli Ukrajini da pobedi", rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.