Ukidanje železnice u Beogradu na vodi greška

Izvor: Beta, 15.Okt.2014, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukidanje železnice u Beogradu na vodi greška

BEOGRAD, 15. oktobra 2014. (Beta) - Društvo diplomiranih inženjera železničkog saobraćaja Srbije (DIŽS) saopštio je u sredu da podržava realizaciju projekta "Beograd na vodi", ali je upozorilo da bi ukidanje železničkog putničkog saobraćaja u centru grada bila greška sa dalekosežnim poslediocama.

"Ne postoji grad u svetu koji je tako postupio. Naprotiv, železnica je sa ostalim šinskim sistemima osnovni vid regionalnog i prigradskog, a u pojedinim urbanim zonama koje imaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << uslova za to, i gradskog saobraćaja", navedeno je u saopštenju.

Istaknuto je da je takav pristup rešavanja saobraćaja prisutan u mnogim gradovima u svetu, naročito u gradovima veličine Beograda, kao što su Beč, Milano, Lion, Minhen, Keln, Brisel, Varšava, Kijev.

Iz tog Društva navode da su ulice Beograda na desnoj obali Save nedovoljno široke da bi bez poremećaja propustile sav drumski saobraća, a da će projekat "Beograd na vodi", zajedno sa drugim razvojnim projektima, generisati još veće gužve.

"Ove zahteve mogu da reše samo železnica i metro, čije se planirane trase apsolutno dopunjuju i seku skoro pod pravim uglom", piše pored ostalog u saopštenju.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Beograd na vodi bez pruge-greška"

Izvor: B92, 15.Okt.2014

"Ukidanje železničkog putničkog saobraćaja u centru grada bila greška sa dalekosežnim poslediocama", saopštilo je Društvo inženjera železničkog saobraćaja...Društvo diplomiranih inženjera železničkog saobraćaja Srbije (DIŽS) saopštio je da podržava realizaciju projekta "Beograd na...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.