Uhićenje pripadnika duhanske mafije u BiH

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Feb.2016, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhićenje pripadnika duhanske mafije u BiH

SARAJEVO - Na području zapadne Hercegovine i u središnjoj Bosni u četvrtak je provedena velika akcija presjecanja mreže krijumčarenja duhanom, čiji su pripadnici odgovorni za višemilijunske poezne utaje, potvrdilo je Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine koje vodi istragu o ovom slučaju.

Kako je navedeno u priopćenju objavljenom u Sarajevu, policijska akcija provedena je na dvadeset lokacija na području Širokog Brijega, Gruda i Čitluka ali i u Sarajevu, Zenici i Gradačcu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << />
Izdan je nalog za privođenje dvanaest osumnjičenih koje Tužiteljstvo BiH opisuje kao pripadnike "duhanske mafije". Tereti ih se da su tijekom 2015. i 2016. godine djelujući kako organizirana kriminalna skupina oštetili proračun BiH za najmanje 7,8 milijuna konvertibilnih maraka (oko 4 milijuna eura) pri čemu su stekli izravnu korist od 1,3 milijuna KM (664 tisuće eura) koje su uložili u kupnu nekretina i automobila.

Osumnjičeni su za krijumčarenje više desetaka tona rezanog duhana i duhana u listu.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.