Ugroženo 20.000 zaposlenih - Industrija na izdisaju: UPTAS traži pomoć države

Izvor: B92, 29.Jul.2020, 12:33

Ugroženo 20.000 zaposlenih - "Industrija na izdisaju": UPTAS traži pomoć države

Beograd -- Udruženje promotera i tiketing agencija zatražilo je od Vlade pomoć u rešavanju veoma teške finansijske situacije u kojoj se nalaze zaposleni u tom sektoru.

Zbog potpunog prestanka rada, više od 20.000 ljudi zaposlenih u tom sektoru nalazi se u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

"Jednokratne mere su značajne kao podrška, ali prvenstveno u onim granama industrije u kojima poslovanje nije kompletno prekinuto. Udruženje UPTAS smatra da jedino sistemsko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rešenje, uz dugoročnu podršku i olakšice može da pomogne da zaposleni u ovom sektoru zadrže svoja radna mesta, a da se sve firme i kompanije ne zatvore", naveli su u saopštenju.

Udruženje šalje apel državi da prioritetno uzme u obzir zahteve udruženja i da pomogne "kako kroz direktna davanja, tako i kroz smanjivanje nameta i poreza, kao i dodatne olakšice rente".

Takođe, udruženje apeluje da je potrebno utvrđivanje jasnih pravila pod kojima je moguće organizovati manifestacije (pravo na rad) kao i prioritetno obrađivanje zahteva za kredite Fonda za razvoj - za sektor turizma.

"Situacija u sektoru promotera i tiketing agencija u našoj zemlji je veoma alarmantna. Od početka krize izazvane virusom Covid-19, ova industrija je bio momentalno pogođena budući da su sva masovna okupljanja obustavljena, a sve manifestacije su odložene ili otkazane".

Prema podacima firme Ticket Vision, u januaru i februaru ove godine prodato je preko 200.000 ulaznica, u martu 20.000, a od aprila do jula meseca samo nekoliko desetina.

Ukoliko Vlada i nadležni organi ne odreaguju i ne odgovore na upućene apele, kako navodi UPTAS, "ovoj industriji preti potpuno gašenje, zato što je vrlo neizvesno kada će masovni događaji u punom kapacitetu moći da se održavaju".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.