Izvor: B92, 18.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovor o Telekomu RS u petak

Banja Luka -- Ugovor o prodaji Telekoma Srpske Telekomu Srbija u petak će biti potpisan u Banjaluci, uz prisustvo najviših zvaničnika Srbije i RS.

Kako je najavio ministar saobraćaja i veza RS Nedeljko Čubrilović, ugovor će potpisati direktor Direkcije za privatizaciju Vladimir Mačkić i direktor Telekoma Srbija Draško Petrović. Ranije je najavljeno da će, pored visokih zvaničnika RS, potpisivanju ugovora prisustvovati Vojislav Koštunica, predsednik Vlade Srbije. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Iz Direkcije za privatizaciju RS kažu da je ugovor najvećim delom usaglašen, a da su ostali određeni tehnički detalji koji će se usaglasiti do petka.

Po potpisivanju ugovora neophodno je dobiti saglasnost Regulatorne agencije za komunikacije BiH i Konkurencijskog veća BiH.

Posle dobijanja saglasnosti, Telekom Srbije dužan je da u roku od 30 dana uplati 646 miliona KM za kupljenih 65 odsto državnog kapitala "Telekoma Srpske".

Čitav proces prodaje može se otegnuti još nekoliko meseci pošto Konkurencijsko veće ima rok od 30 dana da izda saglasnost, dok RAK prodaju Telekoma može odobriti za šest meseci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.