Ugovor Goša FOM-a sa Severstaljom

Izvor: B92, 12.Mar.2008, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovor "Goša FOM-a" sa Severstaljom

Moskva -- Fabrika opreme i mašina "Goša" potpisala je dva ugovora sa ruskim metalurškim kombinatom Severstalj, vredna 6 miliona evra.

Od 1976. Goša FOM proizvodi metaluršku opremu

"Goša FOM " iz Smederevske Palanke je sa ruskom kompanijom dogovorio isporuku mašina i opreme za proizvodnju koksa i unutrašnji transport, kao i obavljanje nadzora nad montažom opreme i obuku kadrova korisnika.

Oprema će biti isporučivana sukcesivno, u periodu od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šest do 12 meseci od potpisivanja ugovora, koji je u ime "Goša FOM-a" potpisao generalni direktor Srdan Dimitrijević.

Severstalj, koji je uz Novolipecki najveći metalurški ruski kombinat, dugogodišnji je partner "Goša FOM-a", koji je za kombinat proizveo i montirao koksnu bateriju, u kojoj se u procesu koksovanja povećava kalorična vrednost uglja potrebnog za topljenje ruda u visokim pećima.

Kao jednom od najvažnijih partnera u Rusiji, "Goša FOM" godinama proizvodi opremu i isporučuje rezervne delove za kombinat u Čerepovecu na severozapadu Rusije.

Preduzeće "Goša FOM" postoji od 1930. godine, a 2005. godine je uspešno privatizovano.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.