Udruženje radnika na internetu: Nijedan naš zahtev nije odbijen na sastanku u Vladi

Izvor: Beta, 18.Jan.2021, 21:53

Udruženje radnika na internetu: Nijedan naš zahtev nije odbijen na sastanku u Vladi

Udruženje radnika na internetu saopštilo je da je na današnejm sastanku u Vladi dogovoreno da treba utvrditi realno stanje na osnovu kojeg će doći do obustave poziva, rešenja i opomena za prinudnu naplatu (poreza), što je prvi zahtev koji su istakli.Kako je navedeno, sastanak je kao inicijalni razgovor poslužio za upoznavanje i razmenu argumenata, i bilo je reči o "bližem definisanju kategorija radnika na internetu koji su dobili ili očekuju poreske pozive i rešenja u proteklih pet godina kako bi se pronašlo adekvatno rešenje za sve radnike na internetu".Kako se dodaje, na današnjem sastanku sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom finansija Sinišom Malim i direktorkom Poreske uprave Draganom Marković, nije odbijen nijedan zahtev koji je Udruženje radnika na internetu istaklo i postoji obostrana saglasnost i volja da se pregovori nastave."Mi ne odustajemo od naših početnih zahteva, a to su obustava slanja poziva, rešenja i naplate navodnih dugovanja radnika na internetu za period pre donošenja pravnog okvira za nas. O budućim rešenjima diskutovaće se tek kad se reši trenutna situacija", istaknuto je u saopštenju.Nastavak pregovora najavljen je za narednu nedelju, a trebalo bi da bude održano nekoliko sastanaka na kojima bi učestvovalo i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, pored ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

KORAK KA REŠAVANJU PROBLEMA PRINUDNE NAPLATE POREZA FRILENSERIMA Najavljen i novi zakon

Izvor: Blic, 19.Jan.2021, 10:11

Udruženje radnika na internetu saopštilo je da je na prvom sastanku u Vladi dogovoreno da treba utvrditi realno stanje na osnovu kojeg će doći do obustave poziva, rešenja i opomena za prinudnu naplatu poreza, što je prvi zahtev koji su istakli.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.