Udruženje banaka Srbije: Zakon o konverziji olakšava otplatu kredita u švajcarcima

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Apr.2019, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje banaka Srbije: Zakon o konverziji olakšava otplatu kredita u švajcarcima

Udruženje banaka Srbije (UBS) ocenilo je da će Zakon o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima koji je danas usvojen klijentima znatno olakšati otplatu tih pozajmica.

Zaduženima će preostali dug biti umanjen za 38 odsto, a banke će za podršku građanima izdvojiti iznos od oko 130 miliona evra, navodi se u saopštenju UBS.

Generalni sekretar UBS Vladimir Vasić rekao je da očekuje da će se svi koji su zaduženi u švajcarskim francima >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << javiti svojim bankama posle prijema ponude za zaključenje ugovora o konverziji duga u evro.

"Ta ponuda će im biti dostavljena u zakonski propisanom roku od 30 dana od dana stupanja zakona na snagu", rekao je Vasić.

On je ocenio da je na taj način učinjen značajan korak u "sistemskom rešavanju dugogodišnjeg problema koji je opterećivao građane".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Udruženje banaka: Olakšana otplata zaduženih u švajcarcima

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Apr.2019

Zakon o konverziji stambenih kredita znatno olakšava njihovu otplatu, saopštilo je Udruženje banaka Srbije (UBS). Nakon što je Skupština Srbije usvojila Zakon o konverziji stambenih kredita indeksiranih u švajcarskim francima, Udruženje banaka navelo je da će usvojenim rešenjem preostali dug...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.