Udruge: Izmjene zagrebačkog GUP-a treba obustaviti

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Nov.2019, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruge: Izmjene zagrebačkog GUP-a treba obustaviti

ZAGREB - Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja svojim dopisom 8. srpnja 2019. godine odbilo je dati suglasnost na Izmjene i dopune GUP-a grada Zagreba, a kao odgovor na zahtjev Grada Zagreba za izdavanjem suglasnosti na Izmjene i dopune GUP-a grada Zagreba od 26. lipnja 2019. godine, priopćile su stručne udruge i ustanove s područja arhitekture i urbanizma.

Kako precizira Zakon o prostornom uređenju u svom članku 108., u slučaju odbijanja izdavanja suglasnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << od strane Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, nositelj izrade Grad Zagreb može u roku od 90 dana ispraviti konačni prijedlog i ponovno zatražiti suglasnost Ministarstva. Rok od 90 dana za takvu ispravku, koji je započeo 8. srpnja 2019. godine, istekao je 7. listopada 2019. godine.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja potvrdilo je 23. listopada 2019. godine da još nije dostavljen konačni prijedlog Izmjena i dopuna GUP-a po ponovnoj javnoj raspravi na odobrenje Ministarstvu te se time jasno utvrđuje kašnjenje u odnosu na Zakonom propisani rok od 90 dana, koji je istekao 7. listopada 2019. godine.

Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja stoga mora postupiti prema zakonskoj obvezi propisanoj Zakonom o prostornom uređenju i obustaviti daljnje donošenje ovih Izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana grada Zagreba.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.