Udovički u Visokom savetodavnom odboru UN

Izvor: RTS, 10.Jul.2018, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički u Visokom savetodavnom odboru UN

Predsednica Upravnog odbora Centra za visoke ekonomske studije Kori Udovički postala je članica Visokog savetodavnog odbora UN za ekonomska i socijalna pitanja.
Kori Udovički je zajedno sa još 15 globalno priznatih eksperata iz oblasti ekonomije i socijalnih pitanja članica tog novog tela UN, saopštio je Centar za visoke ekonomske studije (CEVES).

Odbor je novo savetodavno telo koje podržava >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << idejno vođstvo UN na ostvarivanju ambiciozne Agende 2030, odnosno ostvarivanja globalnih ciljeva održivog razvoja.
Odbor ima 16 članova među kojima su bivši šefovi država - Rikardo Lagos i Ernesto Zediljo, laureati Nobelove nagrade - Džozef Štiglic, i drugi intelektualni lideri poput Džefrija Saksa, i Hose Antonija Okampa, navodi se u saopštenju CEVES-a.
Na prvom sastanku novog savetodavnog tela UN razmatrani su svetska ekonomska situacija, izazovi u finansiranju održivog razvoja, i ekonomsko-socijalne implikacije globalizacije i korišćenja naprednih tehnologija kao i međunarodnih migracija.
Udovički je na sastanku istakla da se nalazimo na početku dubokih promena u organizaciji globalnog poretka, i da je teško znati kuda one idu.
Zbog toga je od izuzetne važnosti da se ideje multilateralizma i zaštite života i dostojanstva svakog pojedinca na planeti za koje se UN zalažu snažno promovišu, uključujući kroz nove medije i direktniju komunikaciju sa građanima sveta, istakla je Udovički.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kori Udovički dobila novu funkciju

Izvor: B92, 11.Jul.2018, 00:48

Predsednica Upravnog odbora Centra za visoke ekonomske studije Kori Udovički postala je članica Visokog savetodavnog odbora UN za ekonomska i socijalna pitanja...Zajedno sa još 15 globalno priznatih eksperata iz oblasti ekonomije i socijalnih pitanja, ona je članica ovog novog tela UN, saopštio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.