Udovički: Racionalizacija javne uprave do kraja juna

Izvor: Beta, 26.Dec.2014, 09:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: Racionalizacija javne uprave do kraja juna

BEOGRAD, 26. decembra 2014. (Beta) - Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički najavila je u petak da će krajem januara biti završene analize javnog sektora i da će se tačno znati gde su najveći viškovi i nedostaci u javnoj upravi.

Ona je kazala da je efikasnija državna uprava višegodišnji proces i da će se odvijati u dve faze. Ministarka je kazala da prva faza, odnosno racionaliacija, iz fiskalnih razloga, mora da bude sprovedena do kraja juna 2015. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << />
"Ono na šta moramo da obratimo pažnju je da kada zamenjujemo radna mesta, koja moraju da se popune, zbog ljudi koji odlaze u penziju. Da se ta zamena radi unutar sistema, tamo gde ima viškova", kazala je Udovički.

Ministarka je najavila da će do kraja marta biti uradjen nacrt zakona na osnovu koga će sa socijalnim partnerima i ministarstvima moći da se pregovara oko uvodjenja platnih razreda, kako bi se prema njenim rečima "sagledalo šta je to pravedno i koliko svaki posao treba da vredi".

Ona je kazala da zakon o platnim razredima još uvek nije donesen zbog toga što je posao mnogo obimniji nego što su računali.

Udovički, koja je prošle nedelje postavljena za šefa Koordinacionog tela za suzbijanje sive ekonomije, kazala je da je cilj da se siva ekonomija sa sadašnjih 31 odsto u odnosu na bruto društveni proizvod (BDP) svede na oiko 25 i da bi to donelo uštede i do 700 miliona evra.

Ona je kazala da je važno da sada zaposleni u sudovima i inspekcijama prodju obuke kako bi znali da pravilno procesuiraju one koji se terete za rad "na crno".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Udovički: Racionalizacija javne uprave do kraja juna

Izvor: Politika, 26.Dec.2014

BEOGRAD – Ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Kori Udovički najavila je danas da će krajem januara biti završene analize javnog sektora i da će se tačno znati gde su najveći viškovi i nedostaci u javnoj upravi...Ona je kazala da je efikasnija državna uprava višegodišnji proces...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.