Udovički: Broj zaposlenih na lokalu je iznuđeno rešenje

Izvor: Blic, 09.Dec.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: Broj zaposlenih na lokalu je iznuđeno rešenje

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički rekla je danas da to što je 2015. godine na republičkom nivou određen maksimalni broj zaposlenih za jedinice lokalne samouprave je "iznuđeno rešenje" i da će 2016. biti poslednja godina sa takvim rešenjima.

- Ja ne krijem da je Zakon o načinu određivanju maksimalnog broja zaposlenih za lokalne samouprave još jedan primer mešanja republičke vlasti u nešto što bi trebalo da je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << stvar uređivanja i suverenog rada lokalnih samouprava - rekla je Kori Udovički na skupštini Stalne konferencije gradova i opština.

Kori Udovički je najavila da će tokom naredne godine pronaći bolje rešenje za lokalne samouprave.

Udovički je rekla danas na skupštini Stalne konferencije gradova i opština i da je "iza nas jedna važna i veoma uspešna godina u teškom vremnenu u kome smo uspeli da okrenemo jedan težak brod – teretnjak srpskih finansija od litice ka nekim mirnijim vodama"

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave rekla je „da niti republičke vlasti žele sasvim da prepuste moć u lokalnim samoupravama a niti se do kraja lokalne samouprave dovoljno bore da preuzmu odgovornost i da same odlučuju kako da unaprede njihov život i poslovanje i tu je negde zastao proces decentralizacije“.

Ona smatra da se precizno mora znati gde su “ključne karike odlučivanja i odgovornosti“.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Udovički: Broj zaposlenih na lokalu je iznuđeno rešenje

Izvor: Studio B, 09.Dec.2015

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički rekla je da to što je 2015. godine na republičkom nivou određen maksimalni broj zaposlenih za jedinice lokalne samouprave je "iznuđeno rešenje"...Udovički je naglasila da će 2016. biti poslednja godina...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.