Udovičić u Pančevu o sportskoj infrastrukturi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2017, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić u Pančevu o sportskoj infrastrukturi

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je u Pančevu razgovarao sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim o zajedničkoj izgradnji dela sportske infrastrukture u tom gradu. Udovičić je nakon toga u pančevačkoj medicinskoj školi prisustvovao predavanju o borbi protiv dopinga u sportu koje je održala direktorka Antidoping agencije Srbije Milica Vukašinović Vesić.

Ministar sporta Vanja Udovičić istekao je značaj koji ovakva predavanja imaju zbog toga što kroz njih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učenici srednjih medicinskih škola stiču znanja o korišćenju nedozvoljenih supstanci u sportu kako bi kasnije mogli da se bave vršnjačkom edukacijom i prevencijom. Dodao je kako je u profesionalnom sportu načinjen veliki napredak u suzbijanju korišćenja nedozvoljenih supstanci.

"Ali ono gde zaostajemo i želimo da imamo veću kontrolu i veći uticaj jeste rekreativni sport, prevenstveno na naše rekreativce u teretanama. Znamo šta se događa po teretanama i koliko su nedozvoljene supstance dostupne", izjavio je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.

Ministar Udovičić i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov razgovarali su i o finansijskoj pomoći Ministarstva izgradnji altetske tartan staze na stadionu Dinama i multifunkcionalnog terena kraj Hale sportova u Pančevu.

"Da dobijemo najsavremeniji multifunkcionalni teren, nešto što već duže muči Grad Pančevo, gde bi grad onda bio konkurentan i u odnosnu na sportski turizam, da bi mogao da privuče veći broj ekipa da tokom prvenstveno letnjeg perioda treniraju na najboljoj podlozi", saopštio je ministar.

Pavlov je zahvalio Udovičiću što pomaže da Pančevo ostane grad sporta i vrhunskih sportista.

"Misllim da će u Pančevu više biti urađeno u izgradnji i renoviranju sportske infrastrukture nego za poslednjih 20 godina, pre svega zahvaljujući činjenici da se na odgovornim mesitma u državi koja se bave sportom i omladinom nalaze sportisti", rekao je Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva.

Udovičić je pohvalio lokalnu vlast zbog toga što na sport i omladinu troši osam odsto iz budžeta, a to je najveći iznos koji jedna lokalna samouprava u Republici izdvaja za te svrhe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.