Udarac u glavu ga pretvorio u matematičkog genija (FOTO)

Izvor: S media, 03.Maj.2012, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udarac u glavu ga pretvorio u matematičkog genija (FOTO)

Naime, četrdesetjednogodišnjak je, zahvaljujući napadu nasilnika koji je pretrpeo pre deset godina, razvio jedinstvenu veštinu – u svemu što vidi prepoznaje matematičke formule. Ta svoja zapažanja, zatim, pretvara u složene dijagrame koje crta rukom.

On je, navodno, jedina osoba koja poseduje tu neobičnu veštinu. Kaže da je sve zaslužna povreda glave koju je pretrpeo jer je, tvrdi, pre toga imao potpuno drugačija interesovanja.

Saznajte ko vas "gugla"
>> Pročitaj celu vest na sajtu S media << />
Idealni poslovi za komunikativne

Ovako se zarađuje džeparac od 5.000 dolara

Pedžet, kojeg upoređuju sa brilijantnim Džonom Nešom, objašnjava da pre napada nije imao pojma ni o matematici, ni o crtanju, a da je danas opterećen kompleksnim dijagramima, odnosno fraktalima. Naučnici još uvek pokušavaju da shvate kako je prodavac u radnji nameštaja, koji nema nikakvu matematičku podlogu, stekao ovu veštinu i kako njegov mozak funkcioniše.

– To je kao da imam hiljadu malih fotografija, koje, nakon što ih pravilno rasporedim, čine istu tu fotografiju, samo veću – objasnio je Pedžet svoju sposobnost.

Finski neurolog Berit Brogard podvrgla je matematičara-umetnika seriji testova i zaključila da su oštećenja jednog dela podstakli druge delove mozga da rade intenzivnije, prenosi trojka.rs.

Pedžet ipak namerava da svoj život posveti "novostečenom" talentu. Planira da napusti svoj posao i da svoju sposobnost prezentuje u učionici.

Evo na primer na koji način on vidi nuklearnu fuziju:

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.