Učinak je tajna, a godišnje nas koštaju čak milion evra

Izvor: Blic, 22.Avg.2011, 03:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Učinak je tajna, a godišnje nas koštaju čak milion evra

Posle godinu dana otkako je 27 ekonomskih ambasadora koje je izabralo Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja (MEER) otišlo u svet, rezultat njihovog angažovanja nije poznat javnosti i uglavnom je u domenu procena. Ekonomske ambasadore odabralo je Ministarstvo ekonomije

Na pitanje „Blica” šta su radili i koliko novih projekata i investicija su sklopili za Srbiju, stigao je pisani odgovor u jednoj rečenici: „Ministarstvo ekonomije će izjave na temu ekonomskih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << diplomata davati nakon podnošenja izveštaja o radu ekonomskih diplomata Vladi Republike Srbije koji je u pripremi.”

Ono što je odranije poznato o njihovom poslu, znači o privlačenju stranih investitora i promociji proizvoda iz Srbije, nije mnogo. Svojevremeno je saopšten podatak da su troškovi rada ekonomskih predstavnika u prošloj godini bili 98 miliona dinara, gotovo milion evra. Ni ove godine verovatno taj trošak neće biti manji.

Ekonomski ambasadori dobijaju istu platu kao svi diplomatski predstavnici Srbije, a to je mesečno od 2.000 do 3.000 evra. Prosečno svako od njih iz državne kase za smeštaj potroši mesečno oko 1.000 evra, dok kao radni prostor koriste objekte srpskih diplomatskih predstavništava. Račune za telefon i prevoz plaćaju sami.







Opširnije u štampanom izdanju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mnogo košta, ali...

Izvor: Blic, 22.Avg.2011

Rezultate rada 27 ekonomskih ambasadora još niko ne zna, bar ne niko od nas, običnih građana Srbije, koji ih plaćamo. A dobro ih plaćamo, mora se priznati. Plate tih državnih službenika kreću se između 2.000 i 3.000 evra, a na godišnjem nivou nas koštaju bar milion evra. O njihovom radu bi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.