Ubijeni napadači na izložbu karikatura proroka Muhameda

Izvor: SEEbiz.eu, 04.Maj.2015, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ubijeni napadači na izložbu karikatura proroka Muhameda

DALLAS - Dva naoružana muškarca ubijena su ispred mjesta održavanja kontroverzne izložbe i takmičenja u karikaturama proroka Muhameda u Dallasu u američkoj saveznoj državi Teksas, priopćile su američke vlasti.

Osumnjičeni napadači dovezli su se ispred zgrade automobilom, dok je ova događaj nazvan „Umjetnička izložba Muhamed" završavao, te su počeli pucati na čuvara, rekle su gradske vlasti.

Čuvar je pogođen u gležanj u razmjeni vatre, ali ove povrede >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << nisu teške te je pušten iz bolnice. Navodno je policijski tim za demontiranje bombi na mjestu događaja i pregleda automobil muškaraca.

Glasnogovornik policije Joe Harn rekao je da je već prije incidenta bio angažovan veliki broj policajaca, jer su se „pripremali za ovaj događaj, u slučaju da se nešto kao ovo desi".

Područje u radijusu od oko jednog kilometra je blokirano, te da postoje i izvještaji da se treći osumnjičeni nalazi u blizini šoping centra.

Izložbu i natjecanje je organizovala grupa Američka inicijativa za obranu slobode (AFDI) sa sjedištem u New Yorku. Grupa tvrdi da je time htjela izraziti svoje pravo na slobodu govora.

Proglašenje pobjednika je trebalo biti u nedjelju, a osvojio bi 10.000 dolara nagrade.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.