Uberovi leteći taksiji uzlijeću iz Australije

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Jun.2019, 08:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uberovi leteći taksiji uzlijeću iz Australije

MELBOURNE - Australija će postati prvo međunarodno tržište za uslugu letećih taksija Uber Air.

Poznati ride-sharing servis Uber već duže vrijeme razvija uslugu letećih taksija pod nazivom Uber Air, a kao treći pilot grad nakon Dallasa i Los Angelesa odabran je australski Melbourneu kojem će testiranja započeti iduće godine, dok bi usluga u komercijalnu uporabu trebala stići 2023. godine.

Uber navodi da će usluga u početku spajati poslovno gradsko središte >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sa zračnom lukom koja je od njega udaljena 19 kilometara, za što će letećem taksiju trebati 10 minuta, dok vožnje autom na istoj dionici mogu potrajati sat vremena i više tijekom najvećih gradskih gužvi.

Uber na razvoju letećih taksija surađuje s NASA-om i Američkom vojskom i za njega rade dva proizvođača zrakoplova - Embraer i Pipistrel Aircraft.

Uber razvija čitav sustav zračnog prometa taksijima, uključujući sigurnosne mjere, propise i krovna parkirališta za pristajanje letjelica.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.