UŽIVO Vučić obilazi Međunarodni sajam vina VIDEO

Izvor: B92, 02.Apr.2023, 14:08

UŽIVO Vučić obilazi Međunarodni sajam vina VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na Međunarodni sajam vina, VinItaly 2023, koji se održava u Veroni.

Na sajmu su ga dočekali Guverner regiona Veneto u Italiji Luka Zaja i ministar spoljnih poslova i međunarodne saradnje Italije Antonio Tajani. Vučić će zajedno sa premijerima Severne Makedonije i Albanije, Dimitrom Kovačevskim i Edijem Ramom obići sajam vina.

Potom će zajedno sa ministrom spoljnih poslova Antonijem Tajanijem, obići zajednički >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << štand na kojem se predstavljaju vinari iz Srbije, Albanije i Severne Makedonije.

U Veroni je danas otvoren 55. međunarodni sajam vina, VinItaly 2023, koji će okupiti oko 4.500 izlagača iz Italije, Evrope i celog sveta, među kojima su i izlagači iz zemalja članica inicijative Otvoreni Balkan.

Na zajedničkom štandu predstaviće se više od 200 etiketa najboljih vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Od ukupnog broja, 90 etiketa je iz Srbije iz 41 vinarije.

VinItaly je vodeći sajam vina i alkoholnih pića posvećen vinskim kompanijama na svetskom tržištu. Tradicionalno, održava se u Veroni, svetskoj prestonici vina i ima međunarodni karakter.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.