UZ ČAJ OD OVE BILJKE BAKA MILANKA GAZI DO STOTE: Na pijaci vlada pomama, a cena se zbog virusa VINULA U NEBESA

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Apr.2020, 21:18

UZ ČAJ OD OVE BILJKE BAKA MILANKA GAZI DO STOTE: Na pijaci vlada pomama, a cena se zbog virusa VINULA U NEBESA

Najbolji saveznik tokom epidemije

Đubmir, koji je od davnina poznat po svom lekovitom dejstvu, u doba korone prodaje se "kao alva", potražnja za njim je nikad veća, ali i cena je paprena.

Prošle godine u ovo vreme cena đumbira bila je od 500 do 600 dinara za kilogram, ali zbog bolesti koja hara, cena je duplo veća nego lane i prodaje se za 1.200 dinara.

Znaju ljudi da đumbir nije samo odličan začin u kulinarstvu i sredstvo koje lako skida kilograme, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nego i lek za mnoge bolesti.

- Prodaja ide odlično jer zdravlje nema cenu, a preventiva je i najbolja - kaže Violeta Stevanović koja đumbir prodaje na kraljevačkoj pijaci.

Da je đumbir itekako zdrav, potvrđuje i krepka 98-godišnja Milanka Radovac iz Stubla kod Kraljeva, koja kaže da je zahvaljujući redovnoj upotrebi čaja od đumbira dobrog zdravlja dočekala pozne godine koje lako nosi.

- Pijem ga od davnina. U pola litra provrele vode stavim četiri do pet tankih komada ljuštenog đumbira, kuvam ga na laganoj vatri 20 minuta, procedim i dodam malo limuna i meda. Verujte mi da od toga nema boljeg melema protiv svih virusa i prehlade - kaže Milanka.

Kraljevački profesor Živko Slavković, magistar biologije i autor desetak knjiga iz oblasti botanike, potvrđuje da đumbir poseduje izvanredna svojstva za lečenje mnogih bolesti.

Njegovo blagotvorno dejstvo ogleda se u tome da smiruje upale gornjih disajnih puteva, ublažava simptome astme, pojačava imunitet, sprečava grip i viruse.

Ako je suditi po onom na šta najviše utiče, đumbir je ovih dana naš najbolji saveznik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.