UVEDEN NOVI ZAKON: Ko danas bude radio, sledi mu ŽESTOKA kazna i katanac na prodavnicu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Okt.2019, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UVEDEN NOVI ZAKON: Ko danas bude radio, sledi mu ŽESTOKA kazna i katanac na prodavnicu!

Svaka naredna nedelja će za trgovce biti neradni dan.

Nove odredbe crnogorskog Zakona o unutrašnjoj trgovini stupile su na snagu, a prva neradna nedelja u crnogorskim prodavnicama je upravo ova danas.

Ko se ogluši o tu odredbu zakona i nastavi da radi nedeljom, sledi mu novčana kazna i privremeno zatvaranje prodajnog objekta.

Trgovina na veliko i trgovina na malo, kako su pojasnili ranije iz tamošnje Uprave za inspekcijske poslove, ne može da se obavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << nedeljom i u dane državnih i drugih praznika određenim zakonom kojim se uređuju državni i drugi praznici.

Zakonskoj odredbi o neradnoj nedelji ne podležu apoteke, pekare, cvećare, suvenirnice, kiosci, prodavnice sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinske pumpe i prodavnice u okviru njih, pijace, štandovi, tezge, vitrine i automati izvan pijaca i pokretne prodavnice.

Kako se navodi, izuzete su i prodavnice, kiosci i automati smešteni unutar zatvorenih područja autobuskih i železničkih stanica, aerodroma i luka, štandovi i kiosci u kojima se prodaje roba za vreme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vreme javnog prikazivanja filmova, skladišta za trgovinu na veliko.

U saopštenju se upozorava i apeluje na sve privredne subjekte, na koje se odnosi propisano ograničenje, da poštuju obavezu, kako bi izbegli novčane kazne i privremeno zatvaranje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

PRVA NERADNA NEDELJA U CRNOJ GORI: Prodavnice zatvorene, nema štampe iz Srbije!

Izvor: Kurir, 20.Okt.2019

PODGORICA - U Crnoj Gori su danas zatvorene sve prodavnice i tržni centri, jer je na snagu stupio izmenjeni Zakon o unutrašnjoj trgovini, kojim je propisano da se nedeljom i u dane državnih i drugih praznika trgovina na malo može obavljati samo u specijalizovanim prodavnicama, pijacama ili kioscima...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.