USVOJEN REBALANS BUDŽETA: Višak ide za povećanje plata, pomoć penzionerima, kapitalne investicije!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Okt.2019, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USVOJEN REBALANS BUDŽETA: Višak ide za povećanje plata, pomoć penzionerima, kapitalne investicije!

Medicinske sestre dobiti najveće povećanje od 15 odsto.

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su danas rebalans budžeta za 2019. godinu kojim je predviđeno da se višak u budžetu od 46,6 milijardi dinara iskoristi za povećanje plata u javnom sektoru od osam do 15 odsto, od. 1.novembra, za jednokratnu pomoć penzionerima od po 5.000 dinara, za pomoć građanima koji su zaduženi u švajcarskim francima, kao i za kapitalne investicije.

Medicinske sestre dobiti najveće >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << povećanje od 15 odsto, slede doktori sa 10 odsto, ustanove kulture sa takođe 10 odsto, dok će zaposleni u prosveti i predškolstvu imati povećanje od devet odsto, koliko i zaposleni u ustanova asocijalne zaštite i MUP-u.

Zaposleni u Upravi carina i Poreskoj upravi dobiće povećanje od osam odsto.

Do kraja godine počeće izgradnju Moravskog koridora, važne saobraćajnice koja će da povezuje dva najvažnija koridora - Koridor 10 i Koridor 11.

Rebalansom budžeta izdvaja se novac i za deonice Preljina - Požega (550 miliona dinara), Obrenovac - Ljig (5 milijardi dinara), Beograd - Sarajevo (1,450 milijardi dinara), Ruma - Šabac - Loznica (500 miliona dinara), kao i za rehabilitaciju puteva (2,5 milijardi dinara dodatnih sredstava).

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.