USAID dodelio 120 hiljada evra mladim agro-preduzetnicima

Izvor: S media, 29.Apr.2010, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

USAID dodelio 120 hiljada evra mladim agro-preduzetnicima

Američka organizacija za medjunarodni razvoj (USAID) dodelila je danas 120 hiljada dolara za devet projekata u poljoprivredi koje su podneli mladi preduzetnici iz Srbije, pobednici na konkursu za najbolji poslovni plan.

Pobednici konkursa u okviru agrobiznis projekta USAID su iz Vojvodine, okoline Šapca, Topole i Vranja.

Prilikom današnje dodele u Beogradu je rečeno da će im novac pomoći da započnu ili unaprede poslovanje u mlekarstvu, uzgoju lekovitog bilja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i pečuraka, preradi voća i povrća, i za unapredjenje protivgradne zaštite i sistema za navodnjavanje.

Na konkursu koji je trajao od aprila do septemnra 2009. godine, USAID je dobio 23 predloga biznis planova mladih preduzetnika.

Ovo je drugi put da USAID odobrava novac za biznis planove mladih preduzetnika, a sledeći konkurs biće raspisan u septembru.

"USAID se trudi da podrži razvoj novih generacija poljoprivrednika kako bi se povećao broj novih radnih mesta i prihod", rekao je direktor kancelarije za ekonomski razvoj te organizacije Dzim Stejn

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

USAID dodjelio 120.000 dolara mladim agro-preduzetnicima

Izvor: Capital.ba, 29.Apr.2010

BEOGRAD, Američka organizacija za međunarodni razvoj (USAID) dodjelila je danas 120.000 dolara za devet projekata u poljoprivredi koje su podnijeli mladi preduzetnici iz Srbije, pobjednici na konkursu za najbolji poslovni plan. Pobjednici konkursa u okviru agrobiznis projekta USAID su iz Vojvodine,...

Nastavak na Capital.ba...

Podsticaj poljoprivrednicima

Izvor: RTS, 30.Apr.2010, 09:12

Devet najboljih poslovnih ideja mladih poljoprivrednika američka Agencija za međunarodni razvoj Ju-Es-Ejd nagradila sa 120.000 dolara. Cilj je da se mladi ljudi uključe u agrobiznis, jer je poljoprivreda vodeći sektor srpske privrede...Već drugu godinu američka Agencija za međunarodni razvoj Ju-Es-Ejd...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.