UPOZORENJE! Ovaj uređaj u vašem domu troši neosetno struju, isključivanje tokom noći može značajno smanjiti račune

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jan.2024, 13:37

UPOZORENJE! Ovaj uređaj u vašem domu troši neosetno struju, isključivanje tokom noći može značajno smanjiti račune

Ruteri za internet, iako ne troše više struje od nekih drugih aparata, mogu doprineti uštedi ako se isključe kada nisu u upotrebi, posebno oni koji ne mogu potpuno da se isključe zbog telefonske linije.

Kada razmatramo naše mesečne troškove, račun koji nam zadaje najviše glavobolja je onaj za struju, a često nas i iznenadi cifra koju vidimo na istom.

Međutim, mnogi tvrde da, ukoliko imate ogromnu potrošnju, možete da ostvarite veliku uštedu električne >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << energije, a jedan kućni aparat je kod većine domaćinstava stalno uključen, a mogao bi da smanji potrošnju struje.

Kada razmišljate šta je to što može najviše struje da potroši u kući, sigurno ne pomislite na ruter za povezivanje na internet.

Ali, ako vam je ceo dan neprestano uključen, trošiće znatno više struje.

Iz tog razloga, trebalo bi da obratimo pažnju na energetsku efikasnost rutera, pre nego što ga kupimo, a zatim se pobrinemo da ima najmanju moguću potrošnju energije kada je uključen i u stand-by modu.

Nemačka savezna agencija za zaštitu okoline (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako ruter ne može da se isključi, jer koristi i telefonsku liniju.

Ako se radi o tome, savet je da nabavite ruter koji ima mogućnost bar isključivanja Wi-Fi-ja kada nije u upotrebi.

Ruter za internet nije aparat koji troši više struje od frižidera ili sličnih uređaja, ali bi svakako bilo poželjno da ga isključite kada vam nije potreban.

Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.