UNESCO TRAŽI ZABRANU ULASKA KRUZERA U VENECIJU: Opstanak grada na vodi doveden u pitanje

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Jun.2021, 18:34

UNESCO TRAŽI ZABRANU ULASKA KRUZERA U VENECIJU: Opstanak grada na vodi doveden u pitanje

Potrebno je hitno doneti dugoročno rešenje, kojim će biti potpuno zabranjen ulazak kruzera u lagunu

Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu UNESCO saopštila je da će razmotriti predlog da stavi Veneciju na svoju listu ugroženih područja ukoliko grad ne izda trajnu zabranu pristajanja kruzera u lagunu.

UNESCO najavljuje da će o tom pitanju razgovarati na plenarnoj sednici koja se održava od 16. do 31. jula. U slučaju odobrenja, Agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << bi mogla da zahteva hitnu akciju italijanske vlade do sledećeg februara.

Iz UNESCO upozoravaju da će opstanak Venecije biti još više ugrožen ako grad ne izda trajnu zabranu plovidbe kruzerima.

i njihovo preusmeravanje u odgovarajuću luku, upozoravaju iz ove institucije, piše Guardian.

- Stavljanje Venecije na UN listu ugroženih područja bio bi ozbiljan problem za našu zemlju i više nema vremena za gubljenje. Najnovijom uredbom napravljen je važan korak, ali moramo učiniti više i odmah sprečiti prolazak velikih brodova kroz kanal Đudeka - rekao je italijanski ministar kulture Dario Frančeskini (Dario Franceschini), a preneo Biznis.rs.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.