ULAŽU VIŠE OD 52 MILIJARDE DOLARA: Kina postaje najvažnije tržište mobilnih uređaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Mar.2019, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ULAŽU VIŠE OD 52 MILIJARDE DOLARA: Kina postaje najvažnije tržište mobilnih uređaja

Kina se već duže vreme profilira kao jedno od najvažnijih, ako ne i najvažnije tržište za mobilne uređaje.

Krajem prošle godine, Kina je imala više od jedne milijarde korisnika pametnih telefona (tačnije 1,17 milijardi jedinstvenih korisnika mobilne telefonije), ponajviše na krilima 4G mobilnih mreža.

Iduća, 5G generacija mobilnih mreža trebalo bi da donese još snažniji i veći zamah kineskom tržištu mobilnih uređaja.

Do 2025. godine kineske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlasti računaju na 460 miliona korisnika neke od buducih 5G mobilnih mreža, a generator rasta trebale bi biti i Zimske olimpijske igre koje će se 2022. godine održati u Pekingu.

Tokom 2018. godine u Kini je bilo 69 odsto osoba koje poseduju pametni telefon, što je postotak koji bi do 2025. godine trebao narasti na 88 odsto.

Za infrastrukturu povezanu s 5G mrežama, kineski telekomunikacijski operateri će uložiti oko 52 milijarde američkih dolara.

To sve pokazuju podaci u izveštaju "The Mobile Economy China 2019".

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.