UIPS: Razviti nova tržišta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Avg.2017, 11:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UIPS: Razviti nova tržišta

Udruženje industrijalaca i preduzetnika Srbije (UIPS) pozvalo je danas uspešne privrednike i ekonomske lidere u Srbiji da usmere svoje resurse na izgradnju novih tržišta, kako bi obezbedili kontinuiran plasman domaćih proizvoda.

"Afera sa merama Vlade Hrvatske, u vezi povećanja cene za kontrolu prehrambenih proizvoda koje dolaze iz 'trećih zemalja', pokazala je svu krhkost jedne ekonomije, ako se ona preterano oslanja na ograničen broj malih tržišta. Da bi smo smanjili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ucenjivački potencijal odakle god on dolazio, potrebno je trasirati nove puteve i obezbediti pristup alternativnim tržištima koja vape za kvalitetnim proizvodima iz Srbije, pre svega sezonskim voćem i povrćem", navedeno je u saopštenju.

Sa druge strane, UIPS kaže da moramo učiniti sve da obezbedimo vrhunski kvalitet naših proizvoda i zalaže se za primenu istih pravila za sve učesnike na tržištu, kako bismo imali fer tržišnu utakmicu.

"Za Srbiju saradnja sa zemljama regiona je prirodna, jer pripadamo istom geografskom području: prehrambeni proizvodi ne putuju daleko i njihova svežina ostaje očuvana. Međutim, paralelno treba raditi i na boljem povezivanju sa tržištem EU, ali i sa zemljama bivšeg Sovjetskog Saveza: Rusijom, Kazahstanom, Belorusijom i ostalima", kaže se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.