UGOVOR SA SBB-om JE MOGUĆE RASKINUTI BEZ PENALA: Potreban vam je samo ovaj dokument (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Okt.2022, 16:46

UGOVOR SA SBB-om JE MOGUĆE RASKINUTI BEZ PENALA: Potreban vam je samo ovaj dokument (FOTO)

Mnogi građani su nezadovoljni odlukom SBB-a da ukine televizije sa nacionalnom frekvencijom.

Povodom vesti da SBB ukida televizije sa nacionalnom frekvencijom B92 i TV Prva, mnogi građani nezadovoljni ovom odlukom traže način da raskinu ugovor sa pomenutim kablovskim operaterom. 

Važno je znati da korisnici imaju pravo da raskinu ugovor bez plaćanja penala, po Zakonu o zaštiti potrošača (član 107.), ukoliko je kablovski operater ukinuo određenu uslugu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ili promenio nešto iz opštih uslova potpisanog ugovora.

U toj situaciji, građani imaju rok od 30 dana za raskid bez ikakvih dodatnih troškova, a potreban vam je papir sa pisanom molbom za raskid ugovora. Pisanu molbu možete odneti do najbliže poslovnice, poslati elektronskim putem ili preporučenom poštom, a ona izgleda ovako:

Pored pisane molbe, potrebno je da operateru vratite i prateću opremu, koju ste dobili prilikom potpisivanja ugovora.

Kablovski operateri često lažnim informacijama pokušavaju da zadrže postojeće korisnike nezadovoljne uslugom.

- Prvo što uglavnom rade je da ljudima kažu da nemaju pravo na raskid ugovora i da se oni nisu obavezali striktnom programskom šemom, već samo brojem kanala, što je suludo. Potrošač uzme određeni paket u kom ima 100 kanala, među kojima su sportski ili filmski kanali, i operatori ih zamene i pozivaju se na broj koji je ostao isti. Ako ne postoji ono zbog čega je potrošač potpisao ugovor, recimo ukinut je neki kanal, onda nije reč o broju kanala već o programskoj šemi i sadržaju. Tada građani imaju pravo na raskid ugovora - kaže predsednik Udruženja potrošača "Efektiva" Dejan Gavrilović.

Na osnovu komentara na društvenim mrežama, može se zaključiti da su odlukom SBB-a da ukine televizije sa nacionalnom frekvencijom B92 i TV Prva, korisnici pomenutog operatera nezadovoljni i ogorčeni, kao i da većinja njih planira raskid ugovora.

Originalnu verziju dokumenta možete downloadovati klikom OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

UGOVOR SA SBB-om MOGUĆE JE LEGALNO RASKINUTI - evo koja su prava korisnika i na koji način možete to učiniti

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Okt.2022, 10:07

Već danima se ne stišava situacija nastala nakon objavljivanja da dve nacionalne televizije, TV Prva i TV B92, od 28. oktobra odlukom Junajted grupe više neće biti u ponudi kablovskog operatera SBB...Kako još uvek nema dogovora, a ugovor između pomenute grupe (vlasnika SBB-a) i Kopernikusa (u čijem...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.