UG: RTS jedini onemogućio reklamu za EON smart boks

Izvor: N1 televizija, 19.Okt.2018, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UG: RTS jedini onemogućio reklamu za EON smart boks

United Grupa je saopštila da je RTS, Javni servis Srbije, jedini u regionu onemogućio javnosti da vidi reklamu za novi EON smart boks, jer smatra da predstavlja konkurenciju.

"United Grupa i SBB razočarani su iznenadnom, neočekivanom i suprotnoj poslovnoj praksi odlukom javnog servisa, RTS-a, da obustavi emitovanje reklame za njihov EON smart boks. Odluka RTS-a došla je bez obzira na to što je spot već emitovan prethodna tri dana na ovom kanalu i to po unapred odobrenom i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prihvaćenom medijskom planu", navodi se u saopštenju.

EON smart boks, najsavremenija tehnološka inovacija u regionu, istovremeno je lansiran u četiri zemlje.

"Podržalo ga je više od 25 televizija, od čega čak devet sa nacionalnom pokrivenošću, kao i veliki broj štampanih i digitalnih medija, a jedino je RTS odlučio da obustavi njegovo emitovanje sa objašnjenjem da predstavlja konkurentski proizvod", piše u saopštenju.

Kako je navedeno na predstavljanju, EON donosi potpuno novo iskustvo gledanja televizije - spajajući televizijske sadržaje sa android TV digitalnim servisima i aplikacijama, EON smart boks omogućava da svaki TV postane Smart TV.

Podseća se da je za jako kratak period EON već osvojio dve međunarodne nagrade.

"United Grupa od RTS-a očekuje da poštuje njeno pravo da promoviše svoj proizvod i da omogući fer konkurenciju, tako što će dozvoliti da se spot za EON emituje neometano, kao što to omogućava i drugim kompanijama na tržištu. Imajući u vidu da je RTS javni servis građana Srbije, ne razumemo ni odluku RTS-a da odbije čak 42.000 evra prihoda po osnovu emitovanja ovog spota", navodi se u saopštenju.

United Grupa i SBB ističu da će preduzeti sve zakonske radnje kako bi u ovom slučaju zaštitili svoj interes da se oglašavaju kao i druge kompanije.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

United Grupa: RTS jedini u regionu onemogućio reklamiranje EON smart boksa

Izvor: Beta, 19.Okt.2018

Komapnija United Grupa i distributer kablovke i satelitske televizije SBB saopštili su da su "razočarani" odlukom Radio-televizije Srbije (RTS) da obustavi emitovanje reklame za njihov novi servis, EON smart boks.Te kompanije su odluku ocenenile kao "iznenadnu, neočekivanu i suprotnu poslovnoj praksi"...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.