U valjevskom Gorenju bez posla ostaju radnici na određeno vreme

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Apr.2020, 10:27

U valjevskom Gorenju bez posla ostaju radnici na određeno vreme

U fabrici Gorenje u Valjevu manjem broju radnika zaposlenih na određeno vreme neće biti produženi ugovori koji ističu u narednom periodu.

Povodom informacije slovenačke državne televizije da kompanija "Gorenje" zbog posledica pandemije koronavirusa ukida 2.200 radnih mesta, Politika iz pouzdanih izvora saznaje da ova mera u Srbiji, pre svega u Valjevu, gde se nalazi velika fabrika slovenačkog proizvođača kućnih aparata, neće biti primenjena u tako drastičnom obliku. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

List prenosi da, prema raspoloživim informacijama, u valjevskoj fabrici samo neće biti obnovljeni ugovori o radu manjem broju radnika zaposlenih na određeno vreme, koji ističu u narednom periodu.

Ti ugovori neće biti obnavljani do daljeg, dok ostali zaposleni na neodređeno vreme, kako sada stvari stoje, ne bi trebalo da se plaše za svoja radna mesta, saznaje Politika.

Slovenačka televizija je objavila izjavu sindikalnog predstavnika "Gorenja" koji je posle vanrednog sastanka sa upravom kompanije rekao da će hiljadu radnih mesta biti ukinuto u fabrici i kancelarijama u Sloveniji, a ostatak u filijalama u inostranstvu.

Mere su usledile posle velikog pada tražnje povezane sa pandemijom, navela je slovenačka televizija, dodajući da će ostali detalji biti izneti sutra.

"Gorenje" je jedan od najvećih slovenačkih izvoznika i, osim u matici, ima fabrike u Srbiji i Češkoj.

Kompaniju je 2018. godine kupila kineska grupa „Hajsens“, s namerom da proširi proizvodnju i prodaju kućnih aparata širom Evrope.

Fabrika u Valjevu sa oko 1.500 zaposlenih je evropski centar "Hajsens Gorenja" za proizvodnju rashladne tehnike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gorenje otpušta radnike zbog krize izazvane pandemijom VIDEO

Izvor: B92, 23.Apr.2020

Ljubljana -- Slovenački proizvođač kućnih aparata Gorenje zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa otpustiće 2.200 radnika, objavila je Radio-televizija Slovenije (RTS)...Gorenje se odlučilo na otpuštanja na vanrednom sastanku uprave u sredu, a kao razlog navodi se pad tražnje zbog pandemije...Predsednik...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.