Izvor: B92, 04.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U susret otvaranju Beogradske arene

Beograd -- Do otvaranja Beogradske arene ostao da se uradi samo tehnički pregled objekta. Sezona počinje koncertom 50 Cent-a.

Kako je rečeno u Upravi za protipožarnu zaštitu i spasavanje, finalni radovi na sistemu protivpozarne zastite i prikupljanje dokumentacije od brojnih izvođača su završeni i još samo treba da se izvrsi tehnicki pregled zgrade.

Inače, zbog neispunjavanja uslova za rad Beogradske arene, ove godine je otkazano nekoliko najavljenih koncerata.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
50 Cent nastupa 6. novembra u Beogradskoj areni. "Mi smo mu rekli da je dobio adekvatan prostor, s obzirom na to kolika je zvezda, i da će dobiti novu halu koja će se svečano otvoriti. On je imao veoma mnogo ponuda iz regiona, drago mi je što je izabrao nas, dali smo mu ponudu koju nije mogao da odbije", objasnila je PR Sky Music-a Slavica Pešić.

Gradonacelnik Beograda Nenad Bogdanović kaže da je je najveći problem bio prikupiti dokumentaciju od firmi koje su izvodile radove, jer su mnoge tokom gradnje čak i prestale da postoje. Takođe se čekalo i na završetak radova na sistemu zaštite od požara.

"Konačna upotrebna dozvola je u fazi završavanja papirnog dela posla, a meni je bio cilj da se svi radovi završe. Od ovog trenutka će se u areni organizovati koncerti i neće biti više velikih radova koji će prekidati rad na duži rok, jer to strahovito košta", rekao je Bogdanović.

Beogradska arena je, sa prekidima, građena 15 godina – samo u poslednjih šest u nju je uloženo 30 miliona evra. Da bi ova hala počela da vraća novčana sredstva koja su u nju uložena, neophodno je da radi između 220 i 260 dana godišnje i da budu rasprodata sva mesta uz prosečnu cenu karata od 20 evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.