U stečaj idu 33 firme iz Vojvodine

Izvor: GdeInvestirati.com, 04.Feb.2015, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U stečaj idu 33 firme iz Vojvodine

NOVI SAD - Na spisku 188 preduzeća u kojima će Agencija za privatizaciju pokrenuti stečaj nalaze se i 33 firme iz Vojvodine, u kojima je trenutno zaposlen 521 radnik. Među njima su i nekadašnji giganti vojvođanske socijalističke privrede, poput novosadskog Petra Drapšina, subotičkog Solida ili Kulatransa.

Agencija se opredelila da ova preduzeća pošalje u stečaj zato što ne postoje zainteresovani za njihovu privatizaciju a ona se godinama ne bave svojom delatnošću. >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << U stečajnom postupku njihova imovina će biti ponuđena na prodaju a radnici će najverovatnije ostati bez posla.

Za zaposlene su u državnom budžetu obezbeđene otpremnine od 200 evra po godini staža u, kako je ovih dana saopšteno, maksimalnom pojedinačnom iznosu od 8.000 evra. Očekuje se da će u celoj zemlji na ovaj način oko 5.000 ljudi ostati bez posla.

Među vojvođanskim firmama na spisku za stečaj je i 10 preduzeća koja bukvalno postoje samo formalno pošto u njima niko nije zaposlen. U tim firmama će stečaj biti prvi pokrenut i to u naredna dva meseca.

To su novosadske firme firme Semenarna NS, Poljoopskrba i Interkomerc eksport import, subotički Urbing, Veterinarske stanice iz Novog Kneževca, Bele Crkve i Plandišta, kao i pančevačka Banaćanka promet, Frigo Srem iz Iriga i poljoprivredno dobro iz Jermenovaca.

Najviše zaposlenih ima upravo Solid – 202, slede Kulatrans sa 97 radnika, Petar Drapšin u kojem je tokom prethodnih godina radilo tek šezedesetak zaposlenih, Sloga iz Kanjiže sa 58 radnika...

Tri firme pripadaju novosadskom Dnevniku - Štamparija (sa 39 zaposlenih), Novine i časopisi (19 zaposlenih) i Promet (troje radnika).

Na spisku su i još tri veterinarske stanice, u Bačkoj Topoli, Kovinu i Žablju.

Stečaj je namenjen i subotičkim preduzećima Poljokoop i Poljopskrba, pančevačkim Pan ton i Jupeks, kao i novosadskim Pangrafika, Autotrading pan i Ter film. Tu su i Merkator Palić, Ratarstvo Tovarnik, Silos Pećinci, Unipromet Sremska Mitrovica i Stogram Zrenjanin.

Najviše firmi se bavi trgovinom, ali ima poljoprivrednih dobara, firmi iz prerađivačke industrije i drugih sektora.

Inače, iz subotičke firme Poljoopskrba reagovali su po objavljvanja spiska, navodeći da su iznenađeni i da smatraju da uopšte ne treba da idu u stečaj.

Spisak svih preduzeća iz portfolija Agencije za privatizaciju koja će otići u stečaj nalazi se na Internet adresi http://priv.rs/upload/document/spisak_preduzeca_v2.pdf.

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.