U slučaju ilegalnih radnji, NEMA ZATAŠKAVANJA: Banke moraju da obaveste NBS o krađama u svojim poslovnicama

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Avg.2019, 10:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U slučaju ilegalnih radnji, NEMA ZATAŠKAVANJA: Banke moraju da obaveste NBS o krađama u svojim poslovnicama

Novi zakon obavezuje domaće banke da prijave sve nepravilnosti u radu

Domaće banke ubuduće će morati da obaveste Narodnu banku Srbije o krađama i prevarama u svojim poslovnicama, predviđeno je Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o upravljanju rizicima banke.

Kako se navodi, banka je dužna da o nastupanju događaja zbog kojih mogu nastati ili su nastali gubici, bez odlaganja obavesti NBS.

Reč je o prirodnim katastrofama i sličnim događajima, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << pokušajima izvršenja ili izvršenja dela koje je zakonom predviđeno kao krivično delo (npr. krađe, teške krađe, razbojničke krađe, prevare i sl.).

Banka dostavlja centralnoj banci naziv i opis događaja, datum početka događaja, datum završetka događaja ako je primenljivo, datum saznanja za događaj, procenjeni iznos gubitka, kao i preduzete, odnosno planirane aktivnosti povodom događaja.

Pogledajte rezultate

STARI NAZIVI SRPSKIH GRADOVA: Jeste li nekada bili u Paležu ili Gurgusovcu? Verovatno jeste, a da to i ne znate (VIDEO)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Banke moraju da obaveste NBS o krađama

Izvor: Kamatica.com, 12.Avg.2019

Domaće banke ubuduće će morati da obaveste Narodnu banku Srbije o krađama i prevarama u svojim poslovnicama, predviđeno je Odlukom o izmenama i dopunama Odluke o upravljanju rizicima banke..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.