U poslednjih nekoliko godina u OVO SELO se slilo pola miliona evra! VRNDŽA U PODNOŽJU RTNJA atrakcija za sve!

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Avg.2020, 15:02

U poslednjih nekoliko godina u OVO SELO se slilo pola miliona evra! VRNDŽA U PODNOŽJU RTNJA atrakcija za sve!

Za samo nekoliko godina prodato je oko 50 kuća i placeva

Sokobanjsko selo Vrmdža u podnožju Rtnja, u poslednjih nekoliko godina postalo je prava turistička atrakcija i magnet za zaljubljenike u prirodu.

. Cene nekretnina skočile su četiri do pet puta, a u selo se slilo više od pola miliona evra.

Razbijenog tipa, sa zaseocima, i manje od 600 stanovnika, Vrmdža je naizgled obično srpsko selo. Ipak, to je selo koje ima zvanični sajt, kulturne i sportske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << festivale, selo u kome se organizuju časovi joge, jede vegetarijanska hrana i koje svakodnevno posećuju turisti. Selo u koje se ljudi doseljavaju, uglavnom visokoobrazovani, i donose nove biznise.

I gradi se, i obnavlja. Mladi Stefanovići koji su do nedavno za život zarađivali u Nemačkoj, pokrenuli su ponovo vodenični točak na staroj vodenici, i tu nalaze egzistenciju.

Stefan Stefanović kaže da je sama potražnja brašna sa kameničkog kamena velika i da nude domaću hranu.

-Imam uslove za 21 vek, voda se pije sa izvora, imamo dekorativnu rasvetu i trudimo se a priroda ostane netaknuta, kaže Slaviša Krstić, predsednik Mesne zajednice Vrmdža.

Ovakav razvoj rezultat je rešenosti meštana da rade na promociji sela i izgradnji infrastrukture.

Pokrenuli su takmičenje u planinskom biciklizmu i penjačko prvenstvo na prirodnoj steni kao i festival ekološkog filma i istakli ono što oduvek imaju – čistu prirodu, rimsko utvrđenje iz 3. veka, malo prirodno jezero, planine i stene.

Godišnje Vrmdžu, i ljude koji su ovo selo uredili i otvorili vrata gostima poseti nekoliko hiljada turista.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.