U ponedeljak konkurs za stanove bezbednjaka u Sremskoj Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Nov.2019, 14:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ponedeljak konkurs za stanove bezbednjaka u Sremskoj Mitrovici

Pripadnici snaga bezbednosti koji planiraju da konkurišu za kupovinu stanova u kompleksu u Sremskoj Mitrovici, čija izgradnja je počela, to mogu učiniti od 25. do 27. novembra, koliko će konkurs biti otvoren.

Sve prijave će biti obavljane elektronski, na sajtu www.ssb-srbija.rs.

Zvanična prodaja stanova počinje 6. decembra, rečeno je Tanjugu u opštini Sremska Mitrovica.

Na gradilištu u Sremskoj Mitrovici radovi su u punom jeku, a kada budu završeni, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u tri stambene jedinice biće ukupno 190 stanova namenjenih pripadnicima snaga bezbednosti.

Dva objekta imaće dve lamele, a treći jednu i svaka lamela imaće zaseban ulaz.

U okviru stambenog bloka predviđeno je zelenilo sa pešačkim i kolsko-pešačkim površinama, a u okviru trećeg objekta servisna saobraćajnica.

Pešačke staze imaće prateći mobilijar.

Predviđen je prostor za parkiranje od 42 parking mesta, a preostali potreban broj parking mesta lokalna samouprava je obavezna da obezbedi.

"Završeni su zemljani radovi na ovoj lokaciji i trenutno se radi pobijanje betonskih šipova, koji su nosioci celokupnog objekta. Ukupna kvadratura sva tri objekta, u kojima će biti ukupno 190 stanova, je 15.000 kvadratnih metara", kaže načelnik Uprave za opšte i zajedničke poslove Grada Sremska Mitrovica Miroslav Jokić.

On podseća i da u tom gradu već mesec dana funkcioniše Kancelarija, u kojoj pripadnici snaga bezbednosti mogu dobiti sve informacije u vezi sa stanovima.

Pravo na kupovinu stanova imaju pripadnici policije, vojske, radnici u Izvršenju krivičnih sankcija, odnosno Ministarstva pravde i penzioneri.

Preciznije za kupovinu stanova će moći da konkurišu oni koji se nalaze na spisku lica kojima je utvrđeno pravo na kupovinu stana pod povoljnijim uslovima.

Mogu konkurisati oni koji imaju pomenuto pravo, a nemaju rešeno stambeno pitanje ili imaju neodgovarajući stan.

"Očekivano je da prvi stanari budu useljeni početkom 2022. godine", kaže Jokić za Tanjug.

Sremska Mitrovica je sedmi grad u kojem je počela izgradnja stanova za bezbednjake. Trenutno se gradi u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju i biće ukupno 8.000 stanova.

U Sremskoj Mitrovici, konkretno, lokalna samouprava je obezbedila lokaciju, izgradiće neophodnu infrastrukturu, pristupne saobraćajnice i urediti javnu površinu.

Konkurs traje od 25. novembra od 12 sati, do 27. novembra 2019. godine, do 12 sati.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.